NÄR LIVSLÄNGD, PRESTANDA & TOTAL ÄGANDEKOSTNAD BETYDER NÅGOT

Rätt kabelval kommer att optimera solcellssystemets prestanda på kort och lång sikt. Kablarna som används för solcellsanläggningar måste klara de mest krävande förhållandena.

På Scankab rekommenderar vi att du som installatör, rådgivare och/eller kund stannar till en extra gång och kontrollerar om de kablar du normalt använder också lever upp till de krävande förhållandena.

 

HALOGENFRIA KABLAR MED EN EXTRA HÖG SÄKERHETSNIVÅ

Alla våra halogenfria TOPSOLAR H1Z2Z2-K solcellskablar tillverkas i våra egna fabriker och levereras direkt från egna lager. Kabeln håller dessutom en hög CPR-klass, Cca.

Läs mer om CPR här.

Om du är involverad i såväl stora som små projekt, där solcells- och kraftkablar ska användas, vänligen kontakta oss på tel. 010-200 80 58.

 

OPTIMERA ANLÄGNINGENS LIVSLÄNGD & PRESTANDA

Det finns många olika kvaliteter av solcellskablar på marknaden. Optimera din prestanda och livslängd och därmed systemets "totala ägandekostnad" genom att välja den bästa kvaliteten. Vi på Scankab garanterar detta.

 • Halogenfri
 • Förtennad och flexibel klass 5 kopparledare
 • 30 års livslängd vid en ledartemperatur på +90°C
 • Märkspänning 1,8kV
 • Reducerad kabeldiameter med metermärkning
 • Producerad med TÜV certifikat
 • Extra hög säkerhetsnivå - Cca (EN50575)
 • Tillgänglig i en armerad version
 • Levereras på trummor eller ringar

 

PRODUKTFOKUS

Kablarna i ett solcellssystem utgör vanligtvis endast cirka 4-5 % av den totala kostnaden, men de kan ha en stor inverkan på slutresultatet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FABRIKER SOM TAR ANSVAR

En ca. 16 000 m² stor solcellsanläggning pryder taken på våra fabriker i Spanien vilket innebär att fabrikerna är 100% självförsörjande med grön energi.

Solcellsanläggningarna är naturligtvis installerade med våra egna solcellskablar.

Här kan du se en liten film om installationen på våra fabrikstak. Nästan 100 000 meter solcellkabel har använts.

 

KONSTRUERAD FÖR KRÄVANDE FÖRHÅLLANDEN

Kablar som används i solpaneler skiljer sig från kablar som används i industriella installationer eftersom de måste vara konstruerade för att klara de hårda klimatförhållandena som:

 • Regn
 • UV-påverkan
 • Extrema temperatursvängningar

Kablarna i en solcellsanläggning utgör vanligtvis bara cirka 4-5% av den totala kostnaden, men de kan ha en betydande inverkan på slutresultatet.

LÄTT ATT HANTERA

Solcellskablarna från Scankab kännetecknas av sin extremt flexibla förtennade klass 5 kopparledare och den reducerade kabeldiametern som gör kabeln lättare att hantera och montera.

 

TRÅDSTEGAR TILL SOLCELLSANLÄGGNINGAR

Kom ihåg att vi också har ett komplett sortiment av det unika BLACK C8 trådstegssystemet, vilket är optimalt för solcellsanläggningar.

BLACKC8 har en högre korrosionsbeständighet än traditionella vamförzinkade produkter på marknaden.

Estetiskt ger den svarta ytan en mer integrerad lösning - med svarta kablar, svarta tak och svarta solpaneler.

 

KONTAKTA OSS

Vi är alltid redo att ge dig råd om vårt sortiment av solcellskablar, så ring oss och låt oss hitta rätt lösning tillsammans.

Om du önskar ett besök så kommer vi självklart gärna förbi och visar dig produkterna.