SCANKAB STARTADE SOM KABELINDUSTRINS SVAR PÅ "GARAGEROCK"

I startskedet i 1992 var Scankab en rebell i kabelbranschen. Företaget utmanade marknaden och sålde kablar från ett litet lager i ett garage. Att sätta nya standarder för branschen är än idag en del av Scankabs DNA.
Scankab ligger nu även i framkant vad gäller brandsäkra kablar (CPR).


Totalleverantör
Scankab utvecklar, tillverkar och levererar kvalitetskablar och kabelinstallationssystem till elinstallatörer, industrin, marin och offshore, infrastruktur och energibolag. Sedan 2004 har företaget på västra Fyn i Danmark flera gånger hedrats som ett gasellföretag av danska Børsen. Scankab sysselsätter 42 medarbetare på huvudkontoret i Aarup och dotterbolagen i Norge och Sverige. Under 2015 utökade Scankab kabelverksamheten med kabelinstallationssystem. Kombinationen av mer än 3 500 kabeltyper på lager, det bredaste sortimentet av kabelinstallationssystem och en utpräglad känsla för kundservice, gör Scankab till en attraktiv totalleverantör på kabelmarknaden.INFO

 

 

Morgondagens kabelleverantör
Tekniken och samhället har ändrats markant under de 25 år Scankab har funnits. Men en sak har aldrig ändrats. Världen behöver kablar.

”Ju mer trådlösa uppkopplingar vi har, desto fler kraftaggregat ska det byggas och de behöver kablar”,
säger Morten Rasmussen, VD på Scankab.

Med morgondagens kabellösningar fortsätter Scankab att säkerställa verksamhetens fortsatta utveckling och konkurrenskraft.


Följ Scankab på LinkedIn och Facebook.