Vi återanvänder kabeltrummor

 

På Scankab Cables gör vi allt för att minimera avfall och fokuserar därför på återanvändning.

Vi prioriterar miljövänlig och säker avfallssortering i vår produktion och vi använder även kartonger gjorda av återvunnet material.

Dessutom använder vi FSC-certifierat och Svanenmärkt papper samt att vi gör en insats för miljön genom att återvinna våra FSC-märkta trätrummor och kabelskrot så att resurserna nyttjas fullt ut.

Våra trätrummor reser runt om i hela världen. Här bredvid kan du se trummans resa, från leverans till retur.

 

 

"Flatpack"

Som en del av vårt hållbara arbete har vi utvecklat ett nytt sätt att transportera trätrummor tillbaka till våra fabriker i Spanien.

Tidigare fyllde vi en lastbil med hela trummor och vi kunde då endast få plats med ca 20 trummor per lastbil. Idag tar vi isär trummorna

och staplar delarna ("flatpack") så att vi i stället kan transportera 90 trummor per gång, på det sättet sparar vi ca 4 lastbilar per retur - det här är vad vi kallar miljövänlig trumhantering!

 

Här ser du trummorna som är packade och redo att lastas på lastbil för transport till våra fabriker i Spanien där de monteras och återanvänds i kabelproduktionen.

Lastbilen fylls med 90 trummor - mot tidigare 20.

Detta är en märkbar miljöoptimering.

 

Gröna plasttrummor

Vi levererar kabel på våra gröna plasttrummor till kunder inom exempelvis livsmedels- och läkemedelsindustrin och det är inte utan anledning att de är gröna, plasttrummorna är gjorda av återvunnen plast från bl.a. trädgårdsmöbler och de kan återanvändas.

 

"Cut-to-size"

Vår ”cut-to-size” service betyder att våra kunder kan beställa sina kablar i önskade längder vilket innebär att onödigt spill och onödiga kostnader undviks. Vi producerar kabel i extra långa längder på stora återanvända trummor för att kunna utföra fler kapningar från samma trumma och därmed minska antalet korta längder som oftast avslutas som skrot.